Omgevingsdiensten

Wat doen omgevingsdiensten?

Een Regionale Uitvoeringsdienst, ook wel Omgevingsdienst genoemd is één loket voor vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) op het gebied van milieu (minimaal het Basistakenpakket) en mogelijk ook bouwen, natuur en water.
Voor de handhaving rondom bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken (BRZO-bedrijven) zijn er zes gespecialiseerde RUD’s. De zes BRZO-RUD’s zijn: BRZO Brabant, BRZO DCMR, BRZO Groningen, BRZO Limburg, BRZO NZKG en BRZO Nijmegen.

Bedrijfsleven

Het bedrijfsleven heeft de afgelopen tijd aangegeven dat zij een groot voorstander is van de Regionale Uitvoeringsdiensten. De bedrijven in Nederland is één van de belangrijkste doelgroepen voor de uitvoeringsdiensten.

RUD 

De RUD’s en de BRZO-ruds zijn in twee handige kaartjes vormgegeven. Deze kaartjes kunt u rechtenvrij gebruiken voor presentaties.

De RUD Bouw Combinatie (RBC) is de tijdelijke benaming voor de vergadering van de kwartiermakers, regisseurs en directeuren RUD’s. Dit overleg wordt door het Programmabureau van het PUmA gefaciliteerd. Op deze pagina vindt u de agenda’s van de vergaderingen, verslagen en relevante stukken. Voor meer informatie over dit overleg kunt u mailen naar Postbus-RUD@minvrom.nl.

Lees ook:

Diensten

Rijkstaken

Projecten

Kwaliteit